OLVP vlamt mee tegen kansarmoede

Beste ouder

De kerstperiode komt eraan. Een gezellige tijd om samen met familie of vrienden door te brengen. Het einde van het jaar betekent ook een heleboel rekeningen. 1 op 5 kinderen groeit op in armoede. Armoede die niet altijd opvalt: een schooluitstap die overgeslagen wordt, een rekentoestel dat niet aangeschaft kan worden of zo nu en dan geen boterhammen mee naar school. We zijn heel blij dat de Warmste Week van 19 tot en met 24 december in het teken staat van kansarmoede.

Als school willen we een plaats zijn waar iedereen zich thuis kan voelen en waar iedereen leert samenleven. Daarom nemen we een heel jaar door een actieve rol op om preventief en op lange termijn bewust om te gaan met kosten. We maken van de gelegenheid graag gebruik om nog eens enkele mogelijkheden op te sommen.

  1. Je kan de schoolrekening gespreid betalen, als dat kan helpen.
  2. We zoeken samen met de parochie mee naar oplossingen als je het moeilijk hebt om schoolmateriaal (boeken, rekentoestel, uniform …) aan te kopen.
  3. Vraag tussenkomst voor schooluitstappen aan bij de mutualiteit.
  4. Meisjes kunnen in de schooltoiletten eenvoudig en onopvallend maandverband nemen als dat nodig is.
  5. Het OCMW van de gemeente waar je woont voorziet in een financiële tussenkomst voor schoolrekeningen.
  6. De school werkt sinds dit schooljaar met een solidariteitsfonds om alle leerlingen alle kansen op school te kunnen geven.
  7. Samen met de stichting Pelicano strijdt OLVP Bornem tegen kinderarmoede. De stichting Pelicano bekostigt de basisbehoeften van kinderen die in armoede leven. Misschien komt ook jouw kind in aanmerking?

Klop gerust aan bij Tine Vereeck. Zij is de vertrouwenspersoon bij financiële problemen en helpt je graag discreet verder om te zoeken naar een passende oplossing.

tine.vereeck@olvpbornem.be

03 361 41 10

Wil je zelf het solidariteitsfonds van de school een duwtje in de rug geven? Dat kan!
Stort een vrijwillige bijdrage op de schoolrekening BE67 7895 6352 8487 met vermelding solidariteitsfonds OLVP.

Je kan ook via Payconiq een bijdrage geven

Koop zeker lokaal, maar misschien ben je iemand die af en toe ook online shopt. Als je eerst surft naar www.trooper.be/olvpbornem kan je doorklikken naar meer dan 1000 webshops die het solidariteitsfonds van de school met veel plezier een stukje van jouw aankoopbedrag dat je anders ook betaalt schenken.

De warmste groet

Leerkrachten en directie